e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στη θερινή κατασκήνωση αγοριών της Χριστιανικής Ενώσεως

Από τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 20, και με τις ευλογίες του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, 70 νέοι από τις Ορθόδοξες Νεανικές Ομάδες Αγοριών (Boy’s Omathes) της Χριστιανικής Ενώσεως Σύδνεϋ συμμετείχαν στην ετήσια 6ήμερη Θερινή Πνευματική Κατασκήνωση (Summer Spiritual Retreat) μαζί με τους αρχηγούς τους.

Την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023, επισκέφθηκε την κατασκήνωση ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σινώπης κ. Σιλουανό και από τον Αρχιδιάκονο κ. Αθηναγόρα. Τους καλωσόρισαν στην είσοδο όλα τα αγόρια και οι αρχηγοί της κατασκήνωσης, ψάλλοντας ύμνους.

Στη συνέχεια, τους υποδέχθηκαν ο π. Ευσέβιος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Παντανάσσης, και ο Δρ Ιωάννης Ψαρομμάτης, Πρόεδρος της Ελληνορθόδοξης Χριστιανικής Ενώσεως. Αμφότεροι απηύθυναν θερμό χαιρετισμό προς τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο, ευχαριστώντας τον εκ μέρους όλων που επισκέφθηκε και ευλόγησε με την παρουσία του την κατασκήνωση.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος συνομίλησε με τα νεαρά αγόρια που συμμετείχαν στην κατασκήνωση και τα παρότρυνε πατρικά να αγαπούν τον Χριστό και να Τον έχουν ως προτεραιότητα στη ζωή τους. Παίρνοντας αφορμή από το τραγούδι της κατασκήνωσης, που τραγούδησαν οι νέοι, ο Σεβασμιώτατος σχολίασε ότι «αν και μια ζωή που ανήκει στον Θεό έχει τις προκλήσεις της, εντούτοις είναι θαυμάσια και αξίζει τον κόπο».

Τα νεαρά αγόρια έψαλαν ύμνους, τραγούδησαν χριστιανικά τραγούδια και μοιράστηκαν με τον Ποιμενάρχη τους τις εμπειρίες που είχαν αποκομίσει από τη συμμετοχή τους στις πνευματικές δραστηριότητες της κατασκήνωσης που έχουν γενικό θέμα: «Θεού ειμί εγώ» (Γέν. 50:19). Επίσης, ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο για τον χρόνο που αφιέρωσε ώστε να επικοινωνήσει μαζί τους.

Στο τέλος της επισκέψεως, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος προσέφερε σε όλους από μία εικόνα για ευλογία.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: