e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Στην Ίμβρο ο Πατριάρχης για το 40νθήμερο μνημόσυνο της αδελφής του

Τα μεσάνυχτα της 23ης/24ης Φεβρουαρίου επέστρεψε από την Σκωτία, όπου μετέβη για ολίγες ημέρες αναπαύσεως και περισυλλογής, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, ανεχώρησε για την Ίμβρο, συνοδευόμενος από τον Ιερολ. Διάκονο της Σειράς κ. Βαρνάβα, για το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αειμνήστου αδελφής του Ζαχαρώς Αναστασιάδη.

Συνοδοί του Πατριάρχου στη Σκωτία ήταν ο Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Ιερώνυμος Σωτηρέλης, ο Οσιώτατος Μοναχός Ιεζεκιήλ Ξενοφωντινός και ο κ. Γεώργιος Παπαλιάρης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστηρίξεως Ρωμαίηκων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ).

Πατριαρχικός Επίτροπος είχε ορίστηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος Σταυροδρομίου, ο οποίος, μαζί με τον Πρωτοσυγκελλεύοντα Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχη κ. Αέτιο, Διευθυντή του Ιδιαίτερου Πατριαρχικού Γραφείου, προέπεμψε και υπεδέχθη την Α.Θ. Παναγιότητα κατά την αναχώρηση και επιστροφή της.





Δεν υπάρχουν σχόλια: