e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Βανάτο Ζακύνθου: Κυριακή Ορθοδοξίας 2023 στην Παναγούλα [photos]


Πρωί Κυριακή Α΄ των Νηστειών ή της Ορθοδοξίας, 5η Μαρτίου 2023, στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου έγινε επίσημη Ευχαριστιακή Σύναξη, τιμώντας την νίκη της Ορθοδοξίας επί των παντοειδών εναντίων της διαχρονικώς. Την επισημότητα είχε σκιάσει το εθνικό πένθος για την ανείπωτη τραγωδία εκ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Προς τούτο έγινε και Τρισάγιο, ως όρισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
    Τον ιερουργό, π. Παναγιώτη Καποδίστρια, πλαισίωσαν από το ψαλτήριο οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Σταμάτιος Ζούλας, Σπυρίδων Σαρατσένος και Σπυρίδων Δρογγίτης. Εξ αυτών ο κ. Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας, ομίλησε εμπνευσμένα προς το πυκνό εκκλησίασμα. 
    Ακολούθως έγινε η λιτάνευση των ιερών Εικόνων εντός του Ναού, σύμφωνα με το τυπικό των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων.
    Τέλος μνημονεύτηκαν, ένα έτος μετά την εκδημία τους, οι ενορίτες Σωτήριος Στραβοπόδης και Ανδρέας Δρογγίτης.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:





























































Δεν υπάρχουν σχόλια: