e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Ακάθιστος Ύμνος 2023 στην Παναγούλα Βανάτου


Κατανυκτική και συνάμα μεγαλοπρεπής ήταν απόψε, βράδυ Παρασκευής, 31ης Μαρτίου 2023, η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου. 
        Ικανός αριθμός ευλαβουμένων την Παναγία προσήλθαν στον Ναό. Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια, πλαισίωσαν ιεροψαλτικώς οι καλλικέλαδοι Ιεροψάλτες κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης, Σταμάτιος Ζούλας, Σπυρίδων Σαρατσένος και Σπυρίδων Δρογγίτης. 
        Περί της ιστορικής και πνευματικής διαδρομής του υμνογραφήματος του Ακαθίστου έως τις ημέρες μας ομίλησε -με τη γνωστή καλλιέπεια λόγου που τον διακρίνει- ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, εμβριθής θεολόγος.
        Στο τέλος της βραδιάς, έγινε λιτάνευση της Μικρής Παναγούλας (δηλαδή, του παλαιού εικονίσματος του λεγομένου "της Ευρέσεως") τρις εντός του Ναού, όλοι δε οι εκκλησιασθέντες πέρασαν και την προσκύνησαν ευλαβικά, ενώ λάμβαναν ως ευλογία, πλαστικοποιημένη Εικόνα της Θεομήτορος.
        Σημειωτέον ότι και μετά το πέρας της Ακολουθίας, κάμποσοι πιστοί πέρασαν, μετά την εργασία του, ν' ανάψουν κεράκι και να προσκυνήσουν τη χάρη Της Κυράς!

























































































Δεν υπάρχουν σχόλια: