e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επισκέφθηκε τη Μητρόπολη Πριγκηποννήσων

 
Εις τα πλαίσια της ειρηνικής Του επισκέψεως προς το Οικουμενικόν Πατριαρχείον και την Α.Θ.Παναγιότητα, τον Οικουμενικόν Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίον, και επί τη βάσει του καταρτισθέντος επισήμου προγράμματος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κος Γεώργιος, τας απογευματινάς ώρας της χθές, Τρίτης, 7ης Μαρτίου 2023, επεσκέφθη μετά της τιμίας συνοδείας Του την Πρίγκηπον, έδραν της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων. 
    Εις την ιδιωτικήν προκυμαίαν της Δημαρχίας, τον Μακαριώτατον και τους συνοδούς Αυτού καλωσώρισεν ο Ποιμενάρχης μας, Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, μετά κληρικών της Επαρχίας και της Προέδρου της Εφοροεπιτροπής Πριγκήπου. 
    Μετά το σύντομον προσκύνημα Αυτού εις την Ι. Μονήν του Αγίου Γεωργίου Κουδουνά, ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος εγένετο επισήμως δεκτός υπό του Μητροπολίτου, του ι. κλήρου, των ολίγων πιστών και των παιδιών της νήσου εις τα προπύλαια του Ι. Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Πριγκήπου, εις τον οποίον εψάλη Δοξολογία, επί τη επισήμω αφίξει του νέου Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου. Εν τω τέλει αυτής, ο Ποιμενάρχης μας προσεφώνησε τον Μακαριώτατον, δεχθείς εν συνεχεία μετά πάντων των παρισταμένων τας πολυτίμους ευχάς και τους λόγους της ευαρεσκείας Του. 
    Επηκολούθησε η προσκυνηματική μετάβασις εις τον Ι. Καθεδρικόν Ναόν της Παναγίας της Ελεούσης, και αμέσως μετά δεξίωσις εις την αίθουσα τελετών της Μητροπόλεως, ανταλλαγή δώρων και επίσημον δείπνον προς τιμήν του υψηλού Επισκέπτου, ο Οποίος περί την 9ην νυκτερινήν ώραν προεπέμφθη υπό του Ποιμενάρχου μας, διευκολυνθείς καθ’ όλας τας ώρας της παραμονής αυτού, υπό της Αστυνομίας της νήσου και των μέσων αυτής.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως



















Δεν υπάρχουν σχόλια: