e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Εκπαιδευτική επίσκεψη σπουδαστών του ΙΕΚ Ζακύνθου στη Φανερωμένη Βανάτου

Σήμερα το απόγευμα επισκέφτηκαν το Βανάτο και μάλιστα τον Ναό της Φανερωμένης, οι εκπαιδευόμενοι του Τμήματος Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων του δημοσίου Ι.Ε.Κ. Ζακύνθου, με σκοπό τη γνωριμία ενός χαρακτηριστικού Ναού της Ζακύνθου. Τους σπουδαστές συνόδευε η εκπαιδεύτριά τους κ. Ηρώ Αραμπατζή, φιλόλογος.

Τους επισκέπτες δέχθηκε και ξενάγησε στον ιερό χώρο του Ναού ο οικείος Εφημέριος, π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος τους ομίλησε τόσο γενικά περί της ζακυνθινής ναοδομίας, όσο και για τα ιστορικά στοιχεία ζωής και τέχνης του συγκεκριμένου Ναού, υπογραμμίζοντας στη συμβολή του ζακυνθίου ζωγράφου - αγιογράφου Χρήστου Ρουσέα (1896-1978) , στην αγιογραφική αρτίωση της Φανερωμένης. Η συζήτηση περιστράφηκε και σε άλλα θεολογικά και κοινωνικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: