e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Εορτή Αγ. Γεωργίου στη Μητρόπολη Κατάνγκας - Κυριακή Θωμά 2023

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεοδώρου Β΄, και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάνγκας, κ.κ. Μελετίου, εορτάστηκε και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος, στην Ιερά Μητρόπολη Κατάνγκας, ο οποίος είναι πολιούχος και προστάτης της. 

Έτσι, λοιπόν, την Κυριακή 23/4/2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κατάνγκας, κ. Μελέτιος, λειτούργησε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη πόλη του Λουμπουμπάσι, πλαισιωμένου από τους Ιερείς και τους Διακόνους της Ιερά Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε σχετικά για τον εορταζόμενο Άγιο, τόνισε την ακράδαντη πίστη που είχε, την ομολογία του μπροστά στον αυτοκράτορα, αλλά και την καρτερία που υπέδειξε μπροστά στο μαρτύριό του. Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας, κ. Γεώργιο Ψαρομμάτη, για την ονομαστική του εορτή και τόνισε ιδιαιτέρως όλα αυτά τα χρόνια την πολύτιμη και μεγάλη βοήθεια που προσφέρει στο έργο της τοπικής Εκκλησίας. 







Την ίδια ημέρα, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Κολουέζι. Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κωνσταντιανής, κ. Κοσμάς, πλαισιωμένος από τους Ιερείς και τους Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως. Λίγο πριν το τέλος της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, κλήρος και λαός λιτάνευσαν την Ιερά Εικόνα του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού.









Δεν υπάρχουν σχόλια: