e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 16 Απριλίου 2023

Κίεβο: Λειτουργία Πάσχα 2023 στο Σταυροπήγιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Στις 16 Απριλίου 2023, πρωί της Κυριακής του Πάσχα, στη Σταυροπήγιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία, τον περικαλλή Ναό του Αγίου Ανδρέου, ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη, Θεοφ. Επίσκοπος Κομάνων κ. Μιχαήλ (Ανισένκο) τέλεσε την επίσημη Θεία Λειτουργία της εορτής επί τη Αναστάσει του Χριστού, με συλλειτουργούς τον ιερομόναχο Ιωάννη (Βυσοχάνσκι) και τον Διάκονο Ιβάν Πέτρο Патak.

Κατά την διάρκεια της λατρείας, ο Επίσκοπος ανέγνωσε προσευχή για την απελευθέρωση της Ουκρανίας από την εισβολή των ξένων κατακτητών.
Ο Επίσκοπος Μιχαήλ ασχολήθηκε στην ομιλία του με το θέμα της χαράς του Θεού. Η αληθινή χαρά του Θεού δεν εξαρτάται από την αλλαγή των περιστάσεων και δεν εξαφανίζεται με αλλαγή στάσης.
Ο Έξαρχος τόνισε ότι η χαρά του να βιώνεις την παρουσία του Θεού είναι μόνιμη και έχει αναλλοίωτο χαρακτήρα. Είναι σημαντικό να ανοίξεις την καρδιά σου σε αυτή τη χαρά, να αναζητάς τον Θεό σε καθημερινές πράξεις και υπηρεσίες προς τους άλλους.
Το Πάσχα δεν είναι μόνο το τέλος της Σαρακοστής, αλλά μια γιορτή χάριτος που μας καλεί να είμαστε φιλεύσπλαχνοι με τους άλλους, ανεξάρτητα από την υλική μας υπόσταση. Για να βοηθήσουμε τους άλλους δεν είναι απαραίτητο να είμαστε πλούσιος. Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί και έτσι να φέρει χαρά σε άλλους ανθρώπους. Σκοπός τέτοιων ενεργειών δεν είναι η δόξα, αλλά η εκδήλωση του ίδιου του Θεού στη ζωή μας, ώστε οι άλλοι να μπορούν να δουν την αγάπη και το έλεός Του μέσα από εμάς.
«Είθε η χαρά του Κυρίου να γεμίσει τις καρδιές μας και να μας εμπνεύσει να είμαστε φιλεύσπλαχνοι, χαρούμενοι Χριστιανοί που ενσαρκώνουν τις διδασκαλίες του Χριστού στη ζωή τους», είπε ο Επίσκοπος Μιχαήλ.



























Δεν υπάρχουν σχόλια: