e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Ευχαριστήρια θεία Λειτουργία για τα 40χρονα ιεροσύνης του Εφημερίου Βανάτου εν Ζακύνθω


Σάββατο του Ακαθίστου, πρωί 1ης Απριλίου 2023, στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου νεοϊερομάρτυρος Φιλουμένου του Αγιοταφίτου (όπου Εικόνα και Λείψανό Του), πίσω από τον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου εν Ζακύνθω, τελέστηκε θεία Λειτουργία, τιμώντας εν πρώτοις την Παναγία του Ακαθίστου, αλλά και ως ταπεινή προσωπική ευχαριστία του ιερουργήσαντος π. Παναγιώτη Καποδίστρια, επί τη συμπληρώσει 40 πλήρων ετών από της εις Διάκονον Χειροτονία του (Κυριακή της Ορθοδοξίας, 27.3.1983) και 36 ετών από την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του (Κυριακή Ε΄ Νηστειών, 5.4.1987).
        Στην Ευχαριστιακή αυτή Σύναξη, η οποία δεν είχε ανακοινωθεί, επειδή θα γινόταν σε μικρό ιερό τόπο και με όχι καλές καιρικές συνθήκες, προσήλθαν ολίγοι εκκλησιασθέντες, οι οποίοι κάπως το πληροφορήθηκαν. Σημειωτέον ότι και ο μεγάλος διπλανός Ναός της Φανερωμένης ήταν ανοικτός, για όσους ενδεχομένως δεν άντεχαν το πρωινό κρύο, η δε θεία Λειτουργία μεταδιδόταν κι εκεί, για να μπορούν να συμμετέχουν.  
        Έψαλαν κατανυκτικά οι κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας, Παναγιώτης Γιατράς και Σπυρίδων Δρογγίτης. Κάποιοι μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων, ο δε κ. Ζούλας ομίλησε όμορφα περί της λειτουργικής - λατρευτικής πορείας των πιστών δια των ιερών Ακολουθιών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής προς το Πάσχα.
        Ακολούθως, ο εορταζόμενος Εφημέριος προσέφερε κέρασμα σε καφέ της περιοχής για όσους το επιθυμούσαν.



















































Δεν υπάρχουν σχόλια: