e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Χόμπαρτ Τασμανίας: Ο Επίσκοπος Μελόης στον Ναό της Αγίας Τριάδος

Με τις ευλογίες του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελόης κ. Αιμιλιανός, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Βρισβάνης,  επισκέφθηκε το Χόμπαρτ της Τασμανίας και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, βοηθούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο αυτού, π. Ειρηναίο Κόικα, και τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, π. Δημήτριο Κατσή.

Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Θεοφ. Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος καλωσόρισε τον κ. Αιμιλιανό στην Τασμανία, εκ μέρους του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη και την παρουσία του στο Χόμπαρτ. Επιπλέον, παρότρυνε τους πιστούς να παρακολουθήσουν τον Εσπερινό και τη ομιλία που ακολούθησε, δηλώνοντας την ευγνωμοσύνη όλων προς τον Αρχιεπίσκοπο για την ευλογία να επισκεφθεί την Τασμανία ένας Ιεράρχης της Αυστραλίας.

Αντιφωνώντας, ο Θεοφιλέστατος κ. Αιμιλιανός ευχαρίστησε καταρχάς τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο για την άδεια και την ευλογία να επισκεφθεί τη νησιωτική πολιτεία και να αναδεχθεί την εξομολόγηση των πιστών, να ιερουργήσει και να πραγματοποιήσει πνευματική ομιλία.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Θεοφ. κ. Βαρθολομαίο για την ευγενική πρόσκληση.

Καταληκτικά, ο Επίσκοπος Μελόης μετέφερε στους ομογενείς του Χόμπαρτ την αγάπη και τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου και ευχήθηκε εκ μέρους του καλό και ευλογημένο Πάσχα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: