e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Basilica di Santa Croce a Firenze: Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΙΟΥ 2023 
ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ 

Το πρωί της Πέμπτης 4 Μαΐου 2023 ο Παναγιώτατος και η Σεπτή Συνοδεία του επισκέφτηκαν τον ιστορικό Ναό του Τιμίου Σταυρού Φλωρεντίας. 
        Πρόκειται για την μεγαλύτερη φραγκισκανική εκκλησία στον κόσμο, που συλλέγει στο εσωτερικό της ολόκληρη την ιστορία και την πίστη του δυτικού πολιτισμού. 
        Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν στην είσοδο του Ναού οι Φραγκισκανοί Πατέρες, οι οποίοι μονάζουν στην πλησίον της Βασιλικής Μονή. 
        Ακολούθησε ξενάγηση, κατά την οποίαν ο Παναγιώτατος είχε την ευκαιρία να θαυμάσει το αριστούργημα αυτό της δυτικής Αναγέννησης.



GIOVEDÌ 4 MAGGIO 2023

VISITA UFFICIALE DI SUA SANTITÀ IL PATRIARCA ECUMENICO BARTOLOMEO ALLA STORICA BASILICA DI SANTA CROCE A FIRENZE

Nella mattinata di giovedì 4 maggio 2023, Sua Santità e il suo seguito hanno visitato la storica chiesa di Santa Croce a Firenze. È la più grande chiesa francescana del mondo e raccoglie al suo interno testimonianze della storia e della fede della civiltà occidentale.

Sua Santità è stato accolto all’ingresso della chiesa dai Padri Francescani che vivono nel monastero. Hanno accompagnato Sua Santità in una visita guidata durante la quale ha potuto ammirare questo capolavoro del Tardo medioevo italiano.

Δεν υπάρχουν σχόλια: