e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Βανάτο Ζακύνθου: Προσκλητήριο Κεκοιμημένων κατά το "Χρυσό Κόλλυβο" 2023

Απόγευμα Παρασκευής των Ψυχών, 2ας Ιουνίου 2023, εν όψει της μεγάλης εορτής της Πεντηκοστής, στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, έλαβε χώραν το ονομαζόμενο "χρυσό κόλλυβο", δηλαδή η λειτουργική μνημόνευση των Κοιμωμένων τον αιώνιο ύπνο Αγαπημένων μας. 

     Ο Εφημέριος, π. Παναγιώτης, ομίλησε δι' ολίγων προς τους εκκλησιασθέντες για τη χρεία αντίστασης στη λήθη των φευγάτων συγγενών, γνωστών φίλων και (γιατί όχι;) εχθρών μας, οι οποίοι όλοι αυτοί πλέον βρίσκονται εγγύτερα στον Θρόνο της θείας Μεγαλοσύνης, λαμβάνουν πείρα δηλαδή καταστάσεων, τις οποίες εμείς δεν δυνάμεθα από τον εδώ θόρυβο των κοσμικών καταστάσεων να διανοηθούμε, όμως κάποτε κι εμείς θα βρεθούμε στο Εκεί, αναζητώντας τρόπο αναψυχής (δηλαδή: μνημονεύσεως) από τους ζώντες συγγενείς μας και φίλους.




















Δεν υπάρχουν σχόλια: