e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Πέρθη: Η εορτή του Γενεσίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 2023

Η εορτή του Γενεσίου του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, εορτάστηκε το Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023, στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη στην Πέρθη.

Την παραμονή της εορτής, ο Θεοφ. Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού, ενώ την κυριώνυμο ημέρα προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Κατά το κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος εστίασε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, η Χάρη Του επικεντρώθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η γέννηση του Αγίου Ιωάννη ήταν πραγματικά δώρο του Θεού όχι μόνο στους γονείς του, Ζαχαρία και Ελισάβετ, αλλά και σε όλη την ανθρωπότητα. «Στην πραγματικότητα, όλα τα παιδιά που συλλαμβάνονται στην κοιλιά της μητέρας τους είναι ένα δώρο και θαύμα από τον Θεό», επισήμανε και προσέθεσε: «Ο Θεός τα φέρνει σε αυτόν τον κόσμο, μέσω των γονέων τους, προκειμένου να κάνουν το καλό, να δοξάσουν τον Θεό, να ωφελήσουν την ανθρωπότητα και να φέρουν χαρά στους γονείς τους».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος Κυανέων μετέφερε σε όλους τους πιστούς την ευλογία και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου και ανακοίνωσε την επικείμενη ποιμαντική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην Πέρθη, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, παρατέθηκε γεύμα στην τράπεζα του μοναστηριού.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: