e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Η νέα Υπουργός Τουρισμού επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Στο πλαίσιο της αναλήψεως των νέων καθηκόντων της ως Υπουργού Τουρισμού  η Εξοχωτάτη κ. Όλγα Κεφαλογιάννη συνοδευόμενη από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος  επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμο στα Γραφεία της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η ημίωρη συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και δόθηκε η ευκαιρία στην Εξοχωτάτη κ. Υπουργό να ακούσει αρχικά τις σοφές σκέψεις και τις πατρικές κατευθύνσεις που ο Μακαριώτατος πρότεινε να γίνουν στον σημαντικό αυτό Τομέα εργασίας της ποιμαντικής της Εκκλησίας σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα με το Υπουργείο Τουρισμό. Έδειξε την ικανοποίησή Του ως προς το γεγονός ότι η νέα Υπουργός είναι άριστος γνώστης του αντικειμένου  του χαρτοφυλακίου του Τουρισμού γενικότερα και ειδικότερα των Ειδικών αυτού Μορφών,  όπως  είναι οι Προσκυνηματικές Περιηγήσεις και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες  τού Συνοδικού  Γραφείου  Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος ευλπιστεί ότι θα υπάρξουν  άριστα αποτελέσματα,  τόσο για τις τοπκές κοινωνίες,  όσο και για την Ελληνική Κοινωνία γενικότερα.

 Από την πλευρά της η νέα Υπουργός κ. Όλγα Κεφαλογιάννη ευχαρίστησε θερμά τον Μακαριώτατο για τις ευχές, την στήριξη στο έργο της Πολιτείας και στο τομέα αυτό  και για τις ευλογίες του που λαμβάνει στην αρχή της αναλήψεως των νέων  καθηκόντων της.  

Αναφέρθηκε στις ενέργειες και τις στοχευμένες επιτυχείς  δράσεις που είχαν γίνει επί των ημερών της θητείας της ως Υπουργού Τουρισμού την τριετία 2012-2015 με αποκορύφωμα την υπογραφή ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ της Εκκλησίας στην Ελλάδα  με την Κυβέρνηση στις 15 Ιανουαρίου του 2013 και ευχαρίστησε το πρόσωπο του Γραμματέως κ. Σπυρίδωνος  Κατραμάδου, και  τον Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο καθώς  και τα Μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πανθομολογουμένως  εξαίρετη εργασία που επιτελείται όλα αυτά τα χρόνια.

 Δεσμεύτηκε ότι από τις άμεσες προτεραιότητές της θα είναι η επικαιροποίηση του ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  με την ανασύσταση και την μετά ταύτα άμεση σύγκλιση της προβλεπόμενης «ΚΟΙΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ» Συνεργασίας με σκοπό την μελέτη κοινών δράσεων που θα αφορούν,  μεταξύ των άλλων,  την αναβάθμιση των δομών φιλοξενίας, την προσέλκυση νέων αγορών  όπως π. χ. τις Η.Π.Α. και την περαιτέρω συνεργασία με όλους τους Φορείς του Τουρισμού, διά των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως,  με σκοπό την καλύτερη ανάδειξη και προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσοτέρων επισκεπτών -προσκυνητών στη Πατρίδα μας

      Εκ του Συνοδικού Γραφείου


Δεν υπάρχουν σχόλια: