e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Φαγιά Ζακύνθου: Εόρτιος Εσπερινός για την Αγία Μαρίνα στον πανηγυρίζοντα Ναό Της


Καυτό δειλινό Κυριακής, 26ης Ιουλίου 2023, στον μνημειώδη Ναό της Αγίας Μαρίνας Φαγιά Ζακύνθου, για τον εόρτιο Εσπερινό της μνήμη της Αγίας Παρθενομάρτυρος. Ευάριθμοι πιστοί ανέβηκαν από διάφορες περιοχές του νησιού στο φιλοπρόοδο αυτό χωριό της Ρίζας, για να τιμήσουν την Αγία, κάποιοι μάλιστα ξυπόλητοι, εκπληρώνοντας ιερό τάμα τους. 
        Ο καλός Εφημέριος, Οικονόμος Σταυροφόρος Ιωάννης Ρένεσης, έχει μεριμνήσει άριστα για τα πρέποντα του πανηγυριού, επικεφαλής αφοσιωμένων συνεργατών.
        Του Εσπερινού -κατά την τοπική συνήθεια- προηγήθηκε μικρή δέηση ενώπιον της Εικόνας της Αγίας και η μεταφορά Tης, από τον μόνιμο τόπο Της, στο μέσο του Ναού για προσκύνημα. Κατά την διάρκεια των Εσπερίων προτάθηκε για προσκύνημα ιερό Λείψανο της τιμωμένης Αγίας. 
        Την ομιλία της εορτής έκανε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος, παρουσιάζοντας συνοπτικά τον ανεπίληπτο βίο και το θαυμαστό μαρτύριο της Αγίας Μαρίνας, Την πρότεινε ως υπόδειγμα ιδεατής φεμινίστριας διαχρονικά, διότι υπεραμύνθηκε μέχρις αίματος την πίστη και την αγάπη Της στον Νυμφίο της Εκκλησίας, καθιστάμενη έτσι υπόδειγμα επιμονής, σταθερότητας, ορθοφροσύνης, παρρησίας, καρτερίας, υπομονής για κάθε γυναίκα και του δικού μας καιρού.
[Φωτογραφίες: Χαράλαμπος Στεργιώτης]











































Δεν υπάρχουν σχόλια: