e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Κινσάσα Κονγκό: Η εορτή του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου

Πανηγυρικά εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη της Κινσάσας, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, με την ευχή του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄, τη μνήμη του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου.

Την παραμονή της εορτής (4.7.2023), στην ομώνυμο Ιερά Μονή και Θεολογική Σχολή ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και χειροθέτησε Αρχιμανδρίτη τον Ιερομόναχο π. Ιωάννη και Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο της ενορίας Αγίας Βαρβάρας π. Σαμουήλ. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος.

Το πρωί της εορτής (5.7.2023), προέστη και πάλι ο Σεβ. κ. Θεοδόσιος, συμπαραστατούμενος από ιερείς και διακόνους της Μητροπόλεως, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος. Στο τέλος λιτανεύτηκε η Εικόνα του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου στους αύλειους χώρους της Θεολογικής Σχολής.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα εκδηλώσεων, οι φοιτητές παρουσίασαν μια ωραία γιορτή με θεατρικό δρώμενο, αναφερόμενο στο θαύμα της Παναγίας στον Άγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη. Μέσω του θεατρικού αυτού, τόνισαν ιδιαίτερα τις αρετές της πίστεως, της ελπίδας, της προσευχής και της εμπιστοσύνης στον Θεό και στην Παναγία.

Στο τέλος, ο Μητροπολίτης μετέφερε σε όλους τις ολόθερμες ευχές του Πατριάρχου της αγάπης κ.κ. Θεοδώρου του Β’, του οποίου η φήμη επισφράγισε την εκδήλωση.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: