e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

Πέρθη: Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 2023

Η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Πέρθης εόρτασε με λαμπρότητα, επί διήμερο, την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μια από τις 25 εκκλησίες και ιερές μονές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας που είναι αφιερωμένες στη Μητέρα του Θεού.

Οι εορτασμοί, με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ξεκίνησαν την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως, με την τέλεση της Ακολουθίας του Εσπερινού, όπου χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος.

Ανήμερα της εορτής, την Τρίτη, 15 Αυγούστου 2023, ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε τηης Θείας Λειτουργίας και ανέγνωσε το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου. «Με πολλή πίστη προσφεύγουμε στην Παναγία μας, ζητώντας τις πρεσβείες Της για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, τις δοκιμασίες και τις θλίψεις της παρούσας ζωής», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος στο μήνυμά του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος μετέφερε σε όλους την ευλογία του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου και ευχήθηκε ευλογημένη εορτή σε όλους και ιδιαίτερα σε όσους φέρουν τα ονόματα Μαρία, Μάριος, Δέσποινα, Παναγιώτης και Παναγιώτα.

Περισσότερες φωτογραφίες:


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: