e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Πρόγραμμα εορτασμού της Ινδίκτου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Την Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2023, θα τελεστεί στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι η Εορτή της Ινδίκτου και η Ι. Σύναξις προς τιμήν και μνήμην της Παναγίας της Παμμακαρίστου, της οποίας η αρχαία ιερά Εικόνα θησαυρίζεται στον Πατριαρχικό Ναό.

Κατά τον Μ. Εσπερινό της παραμονής, Πέμπτης 31 Αυγούστου, και ώρα 6:00 μ.μ. (τοπική ώρα), η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, τη δε επομένη, ημέρα της Εορτής, θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία με Πατριαρχική και πολυαρχιερατική συγχοροστασία, με τη συμμετοχή των Συνοδικών και Ενδημούντων Αρχιερέων.

Η ιερά Εικόνα της Παναγίας της Παμμακαρίστου θα είναι εκτεθειμένη, κατά το έθος, για προσκύνηση στο Σωλέα.

Κατά τη Θεία Λειτουργία θα αναγνωσθεί και ειδικό Μήνυμα της Α.Θ. Παναγιότητος επί τη ημέρᾳ προσευχών υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: