e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Κυριακάτικη Λειτουργία και τιμή προς τον Άγιο Φανούριο στην Παναγούλα Βανάτου

Η μορφή του Αγίου Φανουρίου σε μια από τις Φανουρόπιτες, στο Βανάτο Ζακύνθου, 27.8.2023. Ποίημα Διονυσίας Ζαρκάδη.


Πρωί Κυριακής ΙΒ΄ Ματθαίου, 27η Αυγούστου 2023, ημέρα μνήμης του Αγίου Φανουρίου, έλαβε χώραν Ευχαριστιακή Σύναξη στην Παναγούλα Βανάτου και ευλογήθηκαν οι καθιερωμένες Φανουρόπιτες, δείγμα ευλάβειας των πιστών που τις προσκόμισαν.

Τον ιερουργό Εφημέριο, π. Παναγιώτη Καποδίστρια, πλαισίωσαν από του ψαλτηρίου οι κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας, Ιωάννης Καραβάνης, Σπυρίδων Δρογγίτης και Σπυρίδων Σαρατσένος. Εξ αυτών ο κ. Ζούλας, έγκριτος Μάστερ Θεολογίας, ομίλησε απ' άμβωνος σχετικά με την φανέρωση του Αγίου Φανουρίου και πώς διαδόθηκε η ιδιαίτερη αγάπη του λαού προς τη χάρη Του.













































 

Δεν υπάρχουν σχόλια: