e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Συνεχίζεται η προσχώρηση Ιερέων στην επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας


Ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος υποδέχθηκε έναν ακόμη ιερέα, ο οποίος, μαζί με τις ενορίες, εγκατέλειψε την παράταξη του Ονουφρίου και εντάχθηκε στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.
Στις 17 Αυγούστου 2023, ο Προκαθήμενος της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας δέχθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τον Πρωτοπρεσβύτερο Γιάροσλαβ Γιάστσουκ, προϊστάμενο της ενορίας προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκά στο Κίεβο και της ενορίας προς τιμήν του Αγίου Μάρτυρος Βολοντίμιρ στο Ιρπίν.
Ο ιερέας, μαζί με τους ενορίτες του, πήραν κανονικά δικαιολογημένη απόφαση να ακολουθήσουν τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας και να ενταχθούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.
Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Επιφάνιος μίλησε με τον πατέρα Γιαροσλάβ για τα τρέχοντα εκκλησιαστικά θέματα, ευχαρίστησε τον ίδιο και τις κοινότητες για τη σημαντική απόφαση και του παρέδωσε τα σχετικά διατάγματα, ένα επιτραχήλιο και εκδόσεις στα ουκρανικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: