e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου: Πάνδημη Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου [video-photos]

Στις 28 Αυγούστου 2023, ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και με την ευκαιρία της 950ης επετείου από την ίδρυση του Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως στη Λαύρα των Σπηλαίων, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον Μακ. Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, συμπαραστουμένου από ευάριθμους Αρχιερείς, τον ηγουμενεύοντα της Λαύρας Αρχιμανδρίτη Αβράμιο και πολυάριθμους Κληρικούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Μακαριώτατος εκφώνησε κήρυγμα, προσθέτοντας παράκληση στον Κύριο για την Πατρίδα που κινδυνεύει.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας ακούστηκαν επίσης προσευχές για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση και τον λαό μας και για την ειρήνη των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της Πατρίδας και των πολιτών.

Η λειτουργία ολοκληρώθηκε με πανηγυρική πομπή γύρω από τον ναό, μετά την οποία ο Κιέβου Επιφάνιος απένειμε εκκλησιαστικά βραβεία στον Υπ. γενικός διευθυντής του αποθεματικού "Kyiv-Pechersk Lavra" Maksym Ostapenko, επιστημονικό διευθυντή της ανοικοδόμησης του καθεδρικού ναού της Κοίμηση Ανατόλι Αντόνιουκ και άλλοι ευεργέτες του μοναστηριού.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)







































































Δεν υπάρχουν σχόλια: