e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Ύψωση του Σταυρού 2023 σε χωριό της Τανζανίας Επισκοπής Αρούσας

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού εορτάστηκε στην Τανζανία, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο χωριό Μακονγκάτι. Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριουδάκι στους πρόποδες ενός βουνού, το οποίο έχει χαρίσει στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας τρεις ιερείς.

Οι απλοί κάτοικοι του χωριού προσήλθαν από νωρίς στην εκκλησία και στόλισαν το δίσκο με τον Τίμιο Σταυρό, με κλωνάρια βασιλικού και λουλουδάκια, δείγμα της αγάπης τους και της ευλάβειάς τους. Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία και τη λιτανεία, όπου όλοι μαζί ψάλλανε τα τροπάρια της εορτής του Τιμίου Σταυρού.

Μετά τη Θεία Λειτουργία παρατέθηκε γεύμα, προσφορά της Ιεραποστολικής Ομάδας από τη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, υπέρ αναπαύσεως των συγγενών και φίλων των μελών της ομάδας.

Πηγή: ierapostolikistegi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: