e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Της Υψώσεως του Σταυρού 2023 στην Πέρθη της Αυστραλίας

Την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, εορτάστηκε πανηγυρικά στην Πέρθη, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, την παραμονή της εορτής χοροστάτησε στον Εσπερινό ο Θεοφ. Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος. Η Ακολουθία τελέστηκε εξ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα και προσέλκυσε πλήθος πιστών, συμπεριλαμβανομένων πολλών νέων.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος ανέλυσε τη Θεολογία του Τιμίου Σταυρού, ενώ κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι ο Τίμιος Σταυρός αποτελεί το κλειδί για τον πεπτωκότα άνθρωπο να μπει ξανά στον παράδεισο.

Το πρωί της Πέμπτης, 14 Σεπτεμβρίου, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος χοροστάτησε στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, καθώς και στην τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Μιλώντας στον εκκλησίασμα, ο Επίσκοπος Κυανέων μετέφερε σε όλους την αγάπη και την πατρική ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας και υπενθύμισε πως η ημέρα αυτή ήταν ημέρα αυστηρής νηστείας παρόμοια με εκείνη της Μεγάλης Παρασκευής.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: