e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου στο 36ετές Μνημόσυνο του Μητροπολίτου Ρεθύμνης Τίτου

 
Το πρωί της Κυριακής, 10ης Σεπτεμβρίου 2023, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Σωτήρος Χριστού Κουμπέ πόλεως Ρεθύμνης, πραγματοποιήθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο, ο οποίος χοροστάτησε και κατά τον Όρθρο, και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο.

Κατά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου (Συλλιγαρδάκη), εξ αφορμής της συμπληρώσεως 36 ετών από της εις Κύριον εκδημίας του.

Στο αποστολικό ανάγνωσμα και στον αείμνηστο Μητροπολίτη Τίτο αναφέρθηκε, στην εμπνευσμένη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, εκφράζοντας και τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για τη συμμετοχή του στο εν λόγω Ιερό Μνημόσυνο, καθώς προ πολλών ετών είχε τη χαρά της γνωριμίας με τον αοίδιμο Μητροπολίτη Τίτο, όταν εκείνος υπηρετούσε ως Διάκονος στην Ιερά Μονή Πεντέλης.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο άγιο Ζακύνθου κ. Διονύσιο για την παρουσία του στο Μνημόσυνο αυτό, στον πνευματικό τούτο Παρθενώνα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, την Ιερά Μονή Κουμπέ, την οποία ο αείμνηστος Μητροπολίτης Τίτος ηγάπησε πολύ, αναφέροντας επί λέξει πως «ο αοίδιμος Μητροπολίτης, με τα πολλά τάλαντα και την χαρισματική και ηγετική προσωπικότητά του, σφράγισε την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου».

Μετά την επιμνημόσυνη τράπεζα, που προσέφερε η Ιερά Μονή Κουμπέ, αναγνώσθηκε Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Τίτου, ενώπιον του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος του Επισκοπείου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου






















Δεν υπάρχουν σχόλια: