e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Εθιμοτυπική επίσκεψη Αρχιερέων εξ Ελλάδος στο Ελληνικό Προξενείο στο Σύδνεϋ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Σύδνεϋ πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023, οι Σεβ. Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Τους ανωτέρω Αρχιερείς, οι οποίοι ευρίσκονται στην αυστραλιανή μεγαλούπολη, προσκεκλημένοι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, για να συμμετάσχουν στην επικείμενη 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση (24-27 Σεπτεμβρίου), συνόδευσαν στο Ελληνικό Προξενείο ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος και οι Θεοφ. Επίσκοποι Σινώπης κ. Σιλουανός και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος.

Άπαντες έγιναν δεκτοί με εγκαρδιότητα από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος, κ. Ιωάννη Μαλλικούρτη, και τους συνεργάτες του, οι οποίοι ενημέρωσαν τους εξ Ελλάδος Αρχιερείς για τον ρόλο και τις δραστηριότητες του Γενικού Προξενείου, καθώς και για την αγαστή συνεργασία του με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: