e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Ανακοίνωση Μητροπόλεως Καρθαγένης για τον σεισμό στο Μαρόκο


Η Ιερά Μητρόπολις Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής με συνοχή καρδίας και οδύνη ψυχής μετά τον καταστρεπτικό σεισμό που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Μαρακές, εκφράζει την συμπάθεια προς τις οικογένειες των εκατοντάδων θυμάτων που φονεύθησαν από τον Εγκέλαδο και δέεται προς τον Φιλάνθρωπο Θεό για την ανάπαυσή τους.
        Ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Μελέτιος μετά από επικοινωνία με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μαρόκου Αρχιμ. Δημήτριο Σταματάκη, τον Πρόξενο της Ελλάδος στο Ραμπάτ κ. Ευθ. Φωκά, τον Πρόεδρο της Ελλην. Κοινότητος κ. Βασ. Κουφιώτη, ξεναγούς οι οποίοι συνοδεύουν Έλληνες τουρίστες στο Μαρακές αλλά και με αρκετά μέλη της Ορθόδοξης πολυεθνικής Παροικίας της χώρας, διαπίστωσε πως όλοι τυγχάνουν καλά στην υγεία τους και είναι ασφαλείς.
        Προς άπαντας διεβίβασε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου Β' , το ενδιαφέρον, τη συμπάθεια και τις προσευχές του υπέρ υγείας και ασφάλειας.
        Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ανέθεσε στην Ορθόδοξη Παροικία της Καζαμπλάνκας τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες, ενώ κατά την κυριακάτικη θεία Λειτουργία θα αναπεμφθεί η ειδική δέηση επί απειλή σεισμού στους Ιερούς Ναούς Μαρόκου και Τυνησίας.
        Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: