e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Προαγωγές στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος

Μετά τη λήξη των εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνεκλήθη, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου.

Κατόπιν προτάσεως του Μακαριωτάτου Προέδρου τοποθετήθηκαν:

α. Στη θέση του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο διακονών από του έτους 2005 στις Συνοδικές Υπηρεσίες και μέχρι πρότινος Β' Γραμματεύς - Πρακτικογράφος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιωάννης Καραμούζης.

β. Στη θέση του Α' Γραμματέως – Πρακτικογράφου ο μέχρι πρότινος Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός Πετράκος.

γ. Στη θέση του Β' Γραμματέως - Πρακτικογράφου, ο μέχρι πρότινος Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νικόδημος Αθανασίου.

δ. Στη θέση του Γραμματέως παρά τω Αρχιγραμματεί, ο Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής επί του Τύπου, των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφωτίσεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Διονύσιος Χατζηαντωνίου.

ε. Στη θέση του Γραμματέως παρά τω Αρχιγραμματεί, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Δαρδανός.

στ. Στη θέση του Γραμματέως της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου, ο Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής επί της Θείας Λατρείας και του Ποιμαντικού Έργου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σάββας Ζέρβας.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: