e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Ενορία του Ιρπίν προσχώρησε στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας στο Ίρπιν της περιφέρειας Κιέβου ενώθηκε με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας αποχωρώντας από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία Πατριαρχείου Μόσχας. Η απόφαση ελήφθη μετά από ψηφοφορία της τοπικής ενορίας, δήλωσε η Μιχαηλίνα Σκόρικ – Σκαρίβσκα, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Ιρπίν και αντιδήμαρχος της Μπούτσα.

Στις 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο του Ιρπίν. Η ενορία της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας ψήφισε σχεδόν ομόφωνα υπέρ της μεταφοράς. Δεν υπήρξαν αντιπαραθέσεις.

«Αυτή η εκκλησία είναι πάνω από 100 ετών και η θέση της ιερατικής δυναστείας σχετικά με τη μετάβαση από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία Πατριαρχείου Μόσχας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας ήταν η πιο συντηρητική εδώ. Αλλά η πόλη, η οποία έχει βιώσει την κατοχή, τις εχθροπραξίες και όπου το 50% του οικιστικού αποθέματος έχει καταστραφεί, δεν είναι πλέον διατεθειμένη να ανεχθεί την Εκκλησία της Μόσχας. Κατόπιν αιτήματος των κατοίκων, ο Ολεξάντρ Νομπρόβσκι έγινε ο νέος εφημέριος της εκκλησίας», δήλωσε η Σκόρικ.

© Πνευματικό Μέτωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια: