e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Η εορτή της Συνάξεως πάντων των Αγίων Ιατρών στη Μελβούρνη

Την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023, εορτάστηκε στη Μελβούρνη η Σύναξη πάντων των Αγίων Ιατρών. Στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, στο προάστιο Malvern, τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφ. Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού, Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Μελβούρνης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στο εκκλησίασμα τις πατρικές ευλογίες και την αγάπη του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Επίσης, σημείωσε ότι από την πρώιμη χριστιανική περίοδο μέχρι τα σύγχρονα χρόνια, γιατροί, νοσοκόμοι, ειδικοί στον τομέα της Υγείας, καθώς και άλλοι απλοί και ευσυνείδητοι πιστοί χριστιανοί, υπηρέτησαν τους αρρώστους εκφράζοντας εμπράκτως την αγάπη του Θεού για την ανθρωπότητα, σύμφωνα με το παράδειγμα και την εικόνα του Χριστού.

Εξήγησε δε ότι η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε να καθιερώσει την Σύναξη πάντων των Αγίων Ιατρών ως ένδειξη εκτιμήσεως της ουσιαστικής προσφοράς της Ιατρικής Επιστήμης και των λειτουργών αυτής στην ανθρωπότητα.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Κυριακός συνεχάρη τους παρισταμένους ιατρούς και θεραπευτές για την πολύτιμη υπηρεσία τους, και τους ευχαρίστησε πατρικά, προσευχόμενος ο Κύριος να τους στηρίζει και να τους ενδυναμώνει στο ευλογημένο έργο τους. Τους ενθάρρυνε να δείξουν ειλικρινή αγάπη και συμπόνια, να τιμούν ο ένας τον άλλον και καλλιεργώντας ένθερμη πίστη «να υπηρετούν τον Κύριο, η ελπίδα να τους δίνει χαρά, να έχουν υπομονή στις δοκιμασίες, να επιμένουν στην προσευχή, να βοηθούν τους άλλους όταν βρίσκονται σε ανάγκη και να επιδιώκουν να φιλοξενούν τους αδελφούς».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: