e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Η διαδικασία κυλά ομαλά: Και άλλος ναός στη Μπουκοβίνα προσχώρησε στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας

Στις 8 Οκτωβρίου, ενορία στην πόλη Σοκιριάνι του δήμου Δνείστερου στην περιφέρεια Τσερνιβτσί (η ευρύτερη περιοχή αποκαλείται Μπουκοβίνα) προσχώρησε στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Αυτό ανέφερε ο ιερέας Ρομάν Χρισιούκ στη σελίδα του στο Facebook.

Η ενορία προς τιμήν του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου του Τσερνιβτσί της Επισκοπής Μπουκοβίνα στο Σοκιριάνι της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (Πατριαρχείου Μόσχας) προσχώρησε στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Την ενοριακή συνάντηση παρακολούθησαν 652 άτομα. Το αποτέλεσμα της συνέλευσης ήταν ότι 651 άτομα ψήφισαν υπέρ, ενώ μόνο ένα άτομο ψήφισε κατά της μετάβασης στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Οι ενορίτες υποδέχθηκαν την απόφαση με χειροκροτήματα.

© Πνευματικό Μέτωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια: