e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Βικτώρια: Εορτή Αγ. Δημητρίου στο Moonee Ponds Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Northcote

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στον φερώνυμο Ιερό Ναό στο προάστιο Moonee Ponds της Μελβούρνης, στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Northcote Βικτωρίας.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό την παραμονή της εορτής χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote, ο οποίος την κυριώνυμο ημέρα χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Ιερό Κλήρο της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Northcote.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού παραβρέθηκαν μαθητές του ελληνορθόδοξου Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννη Preston, καθώς και μαθητές του Ελληνικού Σχολείου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» από τη μονάδα της Ενορίας Αγίου Δημητρίου. Στο τέλος του Εσπερινού, τα παιδιά έψαλαν το Απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος διαβίβασε στο εκκλησίασμα τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στο πρόσωπο του εορτάζοντος Αγίου και στις αρετές του. Τόνισε ιδιαίτερα ότι ο Άγιος Δημήτριος δίδαξε περισσότερο με τις πράξεις παρά με τα λόγια του και με το παράδειγμα της ζωής του έφερε πολλούς ανθρώπους στην αληθινή πίστη.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τον θείο λόγο κήρυξε ο επισκέπτης κληρικός από την Ελλάδα π. Νικόλαος Δαλαγιώργος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητρίου, ενώ ακολούθησε εορταστικό γεύμα με τη συμμετοχή όλων των ενοριτών.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: