e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Εορτή Αγίου Δημητρίου στο Prahran της Μελβούρνης

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Μελβούρνης η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου. Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων αποτέλεσε ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου στο προάστιο Prahran, όπου προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης.

Ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό την παραμονή της εορτής και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας την κυριώνυμο ημέρα.

Απευθυνόμενος στους πιστούς, ο Επίσκοπος Σωζοπόλεως μίλησε καταλλήλως για το πρόσωπο και τις αρετές του τιμώμενου Αγίου, ενώ μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές και την αγάπη του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Περισσότερες φωτογραφίες:


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: