e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής [video-photos]

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αναγορεύθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου των Αθηναίων στην Πλάκα, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ









Ο Ελευθέριος Σκιαδάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αθηναίων, ανέφερε στην ομιλία του: “Λαμπρή ημέρα ξημέρωσε στον Σύλλογο των Αθηναίων που έχει την ευτυχία να συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Είναι ημέρα ξεχωριστή στην 126χρονη πορεία του, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να κλείνουμε το γόνυ στη σημαντικότερη φυσιογνωμία της Ορθοδοξίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη.” 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε στην ομιλία του: “Με ευγνωμοσύνη και χαρά αποδέχομαι αυτή την τιμή της ανακηρύξεως σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Φτάσαμε σε αυτή τη μέρα δια μέσου ενός θαύματος, αυτού της ιερής εικόνας της Παναγίας Παμμακαρίστου και της αξιοθαύμαστης συντηρήσεώς της από την ομάδα ειδικών. Αυτός ο πολιτισμός είναι ό,τι σημαντικότερο έχουμε ως πρόταση ζωής στον σύγχρονο κόσμο. Οφείλουμε αυτήν την παρακαταθήκη να τη φυλάμε ως κόρη οφθαλμού, να την προβάλλουμε ως ζωή ελευθερίας κι ευθύνης και να τη μεταδίδουμε στη νέα γενιά.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: