e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Φανερωμένη Βανάτου: Κυριακάτικη Λειτουργία, 26.11.23, με προεορτασμό Αγίου Φιλουμένου


Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά, 26 Νοεμβρίου 2023, ημέρα μνήμης των Αγίων Στυλιανού του Παφλαγόνος και Νίκωνος του Μετανοείτε, στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου. Συνάμα προεορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Νεοϊερομάρτυρος Φιλουμένου του Αγιοταφίτου (εκ της 29ης Νοεμβρίου), εξαιτίας του ότι στην Ενορία υπάρχει μικρό παρεκκλήσιο για τη χάρη Του, όπου φυλάσσονται καλαίσθητο Εικόνισμά Του και απότμημα εκ του τιμίου Δέρματός Του. 
            Στη σημερινή Ευχαριστιακή Σύναξη εν Βανάτω, επειδή ο οικείος Εφημέριος ασθενεί, ιερούργησε ο Οικονόμος Σταυροφόρος Παναγιώτης Παράσχης, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Ενορία, η δε νόννα του (:γιαγιά), η αλησμόνητη Λουγρέντσια, διέμενε ακριβώς απέναντι από τον Ναό!
            Το ψαλτήρι τίμησαν δεόντως ο Χρυσοβαλάντης και ο Σπύρος Δρογγίτης, πατέρας και γιος!




























Δεν υπάρχουν σχόλια: