e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Κίεβο: Χριστούγεννα 2023, με το νέο ημερολόγιο πια [video-photos]

Με την ευκαιρία της Γέννησης του Χριστού, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος τέλεσε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας Κιέβου στις 25 Δεκεμβρίου 2023.

Με τον επικεφαλής της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας συλλειτούργησαν ο Επίσκοπος Λουχάνσκ και Σταρομπίλ Λαυρέντιος, ο Επίσκοπος Βασίλκιβ  Εφραίμ.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Μακαριώτατος απηύθυνε το μήνυμα των Χριστουγέννων και ανέπεμψε ειδική  προσευχή  στον Κύριο σε μια στιγμή που η Πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Προσευχές ακούστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση και τον λαό μας και για την ανάπαυση των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της πατρίδας και των πολιτών που πέθαναν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Η εορταστική λειτουργία ολοκληρώθηκε με παραδοσιακά κάλαντα για τον έπαινο του Σωτήρος, που απέδωσε η ουκρανή τραγουδίστρια Marta Lipchey.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:






































































Δεν υπάρχουν σχόλια: