e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Βανάτο: Εκκλησιασμός των μαθητών για τα Χριστούγεννα '23

Εν όψει της μεγάλης και κοσμοχαρμόσυνης εορτής των Θείων Γενεθλίων, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, για να εκκλησιασθούν και κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων (Γυμνασίου και Δημοτικού) της περιοχής μας. [Σημειωτέον ότι αυτή η Θεία Λειτουργία καθ' όλη τη Ζάκυνθο έγινε κατ' οικονομίαν και προς χάριν των μαθητών, δεδομένου ότι σήμερα κανονικά δεν τελείται.]
        Στην Ενορία μας ιερούργησε ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ενώ έψαλε ο κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης. Σε σύντομη ομιλία του ο Εφημέριος ευχήθηκε στα παιδιά κυρίως, να προσπαθούν να διατηρούν καθαρή την ψυχούλα τους, ώστε εκεί να βρει τόπο κατάλληλο ο Θεός, που γίνεται άνθρωπος, να γεννηθεί και φέτος. Κι επίσης να καλλιεργούν την Ειρήνη και την Αγάπη που φέρνει Εκείνος στον κόσμο, ούτως ώστε να καλυτερεύει μες από την δική τους προσπάθεια!
[Φωτογραφίες: Γιώργος Μίλε]































Δεν υπάρχουν σχόλια: