e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Η Κυριακή μετά την Χριστού Γέννησιν στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Στο ναΰδριο της Σχολής τελέστηκε σήμερα, Κυριακή μετά την Χριστού Γέννησιν, 31 Δεκεμβρίου 2023, ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, συμπροσευχομένου του Καθηγουμένου, Θεοφ. Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, ο οποίος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ανέγνωσε νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Σάρδεων Μαξίμου, επί τη συμπληρώσει, χθες, 37 ετών από της προς Κύριον εκδημίας του, επισυμβάσης την 30ή Δεκεμβρίου 1986.
        Ο Σάρδεων Μάξιμος υπήρξεν απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής, του έτους 1937, υποβαλών εναίσιμο επί πτυχίω διατριβή υπό τον τίτλο "Το χρονολογικόν πρόβλημα του Κυρίου", ενώ εν συνεχεία διετέλεσε επί τεσσαράκοντα συναπτά έτη (1946-1986) μέλος της Εφορείας της Σχολής και μία περίπου δεκαετία Πρόεδρος αυτής.




Δεν υπάρχουν σχόλια: