e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Αυστραλία επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο

Την επίσκεψη του Πρέσβη της Ρουμανίας στην Αυστραλία, κ. Radu Gabriel Safta, δέχθηκε την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Ο κ. Safta επισκέφθηκε την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Σύδνεϋ, για να ευχηθεί στον Αρχιεπίσκοπο για την επικείμενη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων. Τον υποδέχθηκαν ο Θεοφ. Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος και ο Πρωτοσύγκελλος, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης, οι οποίοι τον συνόδευσαν καταρχάς στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου προσκύνησε, άναψε ένα κερί και ενημερώθηκε για την ιστορία του.

Στη συνέχεια, ο Πρέσβης της Ρουμανίας συναντήθηκε με τον Σεβ. κ. Μακάριο και είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση, σε άριστο κλίμα, σχετικώς με την παρουσία και τη ζωή της Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής στην Αυστραλία. Ειδική μνεία έγινε στην Επέτειο των 100 χρόνων από της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας (1924-2024), στις προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο αυτή και στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην πέμπτη ήπειρο, τον Οκτώβριο του επομένου έτους.

Στο τέλος της συναντήσεως, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την επίσκεψη, του ευχήθηκε καταλλήλως για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος, ενώ αμφότεροι επιβεβαίωσαν τη διάθεσή τους για στενή και αγαστή συνεργασία.





Δεν υπάρχουν σχόλια: