e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Μουζάκι Ζακύνθου: Εόρτιος Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Νικολάου

Βράδυ 5ης Δεκεμβρίου 2023, για τον επίσημο Εσπερινό της ιερής μνήμης του Αγίου Νικολάου, στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ναό της κωμοπόλεως Μουζάκι Ζακύνθου. 
     Ο Οικονόμος Σταυροφόρος Αντώνιος Καλόφωνος, ο φιλοπρόοδος Εφημέριος της Ενορίας, είχε φροντίσει με τον καλύτερο τρόπο για την ευπρέπεια του Ναού!
     Στον επίσημο Εσπερινό μετά της Αρτοκλασίας συμμετείχαν ευάριθμοι ιερείς από την πόλη και τα περίχωρα, την δε ομιλία απ' άμβωνος έκανε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, αναφερθείς στην θεοτερπή φυσιογνωμία του Αγίου των Μυρέων, ο οποίος αποτελεί αγαπημένο Άγιο Ανατολικής και Δυτικής Χριστιανοσύνης, παράδειγμα πνευματικής ανδρείας και διά βίου φιλανθρωπίας, βοηθός δε και σκεπαστής κάθε ψυχής που αιτείται τη χάρη και πρεσβεία Του.
     Στο τέλος της Ακολουθίας, σε όλους τους εκκλησιασθέντες προσφέρθηκαν παραδοσιακό παστέλι και φ(ρ)ιτούρες!
[Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κλάδης]



























Δεν υπάρχουν σχόλια: