e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Η πανήγυρις του Ναού του Προφήτου Ηλιού στο Σκούταρι της Χαλκηδόνος

Μεγαλοπρεπώς εορτάστηκε την Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023, η εορτή της Πυρφόρου Αναβάσεως του Αγ. Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Κοινότητα Χρυσουπόλεως (Σκούταρι) της Μητροπόλεως Χαλκηδόνος.

Ρέθυμνο: Λαμπρή η πανήγυρις της Μονής Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων

Με τη λαμπρότητα που αρμόζει στην πλούσια ιστορία της, πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων, κατά το διήμερο 19 και 20 Ιουλίου 2023.

ΔΕΝ θα λειτουργηθεί φέτος (15αύγουστο 2023) η Παναγία Σουμελά στον Πόντο

Γνωρίζεται διά τοῦ παρόντος εἰς τούς ἐνδιαφερομένους εὐσεβεῖς Χριστιανούς ὅτι ἐφέτος δέν θά τελεσθῇ ἡ Θεία Λειτουργία ἐπί τῇ ἑορτῇ τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου (15 Αὐγούστου) εἰς τήν ἱστορικήν Ἱ. Μονήν Παναγίας Σουμελᾶ, καθ᾽ ὅτι δέν ἐδόθη ἡ ἀπαιτουμένη ἄδεια παρά τῶν ἁρμοδίων κυβερνητικῶν ἀρχῶν.

Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 20ῇ Ἰουλίου 2023

Ἐκ τῆς Μ. Πρωτοσυγκελλίας

 

Με αφιέρωμα στην Πατριαρχική Επίσκεψη στον Βόλο η νέα «Πληροφόρηση» της Μητροπόλεως Δημητριάδος

Κυκλοφορήθηκε η το νέο τεύχος του περιοδικού «Πληροφόρηση» (Απριλίου – Ιουνίου 2023) της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, το οποίο είναι αφιερωμένο στην ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στον Βόλο και στην τοπική Εκκλησία. Το σχετικό οκτασέλιδο αφιέρωμα υπογράφει ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Δημητριάδος κ. Ιωήλ Ποδαρόπουλος.

Λειτουργική ζωή στη Μητρόπολη Πριγκηποννήσων (16-20.7.2023)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Ο Ποιμενάρχης μας, Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, προέστη της Θ. Λειτουργίας εν τω εν Πριγκήπω Μητροπολιτικώ Ι.Ναώ του Αγίου Δημητρίου, την Κυριακήν των Αγίων  Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου, 16ην Ιουλίου 2023, και σήμερον, 20ήν ιδίου, εορτήν του Αγίου  Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, εν τω φερωνύμω Κοιμητηριακώ Ναϊδίω της νήσου, αναγνώσας μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, τρισάγιον επί των τάφων των προκατόχων του Ιεραρχών ευχηθείς και υπέρ αναπαύσεως πάντων των εν αυτώ αναπαυομένων Πριγκηπιανών.

Άγγελμα 40νθήμερου Μνημοσύνου Μητροπολίτου Νιγηρίας Αλεξάνδρου

 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΕΣΣΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟΥ ΙΕΡΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ 

ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΓΗΡΙΑΣ ΚΥΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Ανακοινώνεται ότι το Σάββατο, 29η Ιουλίου ε.ε, στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου) στο Μήλεσι Αττικής, θα τελεσθή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας θα λάβη χώρα το τεσσαρακονθήμερο Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Νιγηρίας κυρού Αλεξάνδρου, Ιεράρχου του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Του αοιδίμου Μητροπολίτου Αλεξάνδρου, διακεκριμένου εκκλησιαστικού ανδρός, διακονήσαντος θυσιαστικώς επί εικοσαπενταετίαν την κατά Νιγηρίαν τοπική Εκκλησία, έστω η μνήμη άληστος.

Εκ του Πατριαρχείου


Πύλη Τρικάλων: Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Προφήτη Ηλία [live]

Σήμερα, 20 Ιουλίου 2023, του Αγίου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, εκκλησιαζόμαστε διαδικτυακώς στον Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, όπου εκτάκτως ιερουργεί ο Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Κλάδης, εκ Ζακύνθου ορμώμενος.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: