e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Ο Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ στον Ναό Αγ. Παντελεήμονος Κουσκουντζουκίου

Την Κυριακή, 28 Ιανουαρίου (ΙΕ’ Λουκά) 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκηδόνος, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ευγένιος Καρατζάς, με τον Ιερολ. Διάκονο κ. Αστέριο Μπαρντακτσή, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος, στα παράλια του Βοσπόρου, στο γραφικό Χρυσοκέραμο (Kuzguncuk), το οποίο κάποτε έσφυζε από ζωή και ζούσαν για πάρα πολλά χρόνια αρμονικά Έλληνες, Τούρκοι, Εβραίοι και Αρμένιοι κι αυτό μαρτυρείται από τους χώρους λατρείας που υπάρχουν στην περιοχή.

Εκκλησιάστηκαν οι Πρόξενοι στην Κωνσταντινούπολη κ. Σταύρος Χριστοδουλίδης και κ. Θεόφιλος Γεωργάκης, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κοινότητας Χρυσοκεράμου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν αρκετοί και οι πιστοί που συμμετείχαν από την γύρω περιοχή και την Πόλη.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος μίλησε καταλλήλως προς το εκκλησίασμα, αναλύοντας το ευαγγελικό ανάγνωσμα και διένειμε το αντίδωρο.





















Δεν υπάρχουν σχόλια: