e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε συμπαράσταση για την επίθεση στον Ναό Santa Maria Büyükdere

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την ένοπλη δολοφονική επίθεση που συνέβη κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας στον ΡΚαθολικό Ναό της Santa Maria Βαθυρρύακος (Büyükdere), επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Θεοφιλ. Επίσκοπο των εν τη Πόλει ΡΚαθολικών κ. Massimiliano Palinuro, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και τα θερμά συλλυπητήρια του ιδίου προσωπικώς και της Μητρός Εκκλησίας προς την οικογένεια του θύματος και συνολικά προς την ΡΚαθολική Κοινότητα. 

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι αρμόδιες αρχές θα πράξουν ό,τι είναι απαραίτητο για τη διαλεύκανση του τραγικού γεγονότος, και επεσήμανε ότι ουδείς πρέπει να επιτρέψει στον φόβο να επικρατήσει σε βάρος της κοινωνικής ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης των θρησκευτικών κοινοτήτων στην χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: