e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Η τελευταία Λειτουργία του π. Νικολάου Μποζίκη (+13.2.24) στο Βανάτο Ζακύνθου (15αύγουστο '23)


Ήταν πρωί Δεκαπενταύγουστου 2023, στον πανηγυρίζοντα Ναό της Παναγούλας Βανάτου, τιμώντας την Κοίμηση της Θεομήτορος και την Μετάστασή Της στους Ουρανούς. 
    Στην εόρτια Ευχαριστιακή Σύναξη συλλειτούργησαν ο παρεπιδημών στη γενέτειρά του, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Νικόλαος Μποζίκης, και ο οικείος Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας.
     Η αγαπητή φίλη, ζακυνθία εξ Αυστραλίας, Robi Gerovasilis (Ρουμπίνα Γεροβασίλη, θυγατέρα του π. Νικολάου) ήταν παρούσα, αθανατίζοντας στιγμές ευλάβειας των πιστών προς την Μητέρα του Θεού! Σημειωτέον ότι κατ' εκείνη την ευλογητή ημέρα, η Ενορία μας τον τίμησε τον π. Νικόλαο με επιστήθιο σταυρό, αγάπης και σεβασμού ένεκεν.
        Με την ευκαιρία της εκδημίας προς Κύριον του αξιομνημόνευτου και πολυσέβαστου παπα-Νικόλα, σήμερα 13.2.2024 στην Αυστραλία, αναδημοσιεύουμε ενδεικτικά φωτο-κλικ από το πλούσιο εκείνο ρεπορτάζ της Robi. 

Δείτε ακολούθως:
























Δεν υπάρχουν σχόλια: