e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Ο πρ. Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο για τα 84α γενέθλια του Οικουμενικού Πατριάρχου

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος γεννήθηκε σε μια μοναδική ημέρα που πέφτει μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια.
Το όνομά σας είναι για πάντα χαραγμένο όχι μόνο στην ιστορία της Οικουμενικής Εκκλησίας, αλλά και στην ιστορία της Ουκρανίας. Χάρη σε εσάς, το φως της πίστης του Χριστού έφτασε στα ουκρανικά εδάφη. Η πίστη για την οποία αγωνίστηκαν και ονειρεύτηκαν πολλές γενιές Ουκρανών. Για όλους εμάς, είστε πρότυπο καλοσύνης, δύναμης, σοφίας και θάρρους. Άλλωστε, παρά τις αβάσιμες κατηγορίες, πήρατε τόσο σημαντικές κανονικές αποφάσεις για την Ουκρανία.
Σας ευχαριστούμε ειλικρινά για την αγάπη και την υποστήριξή σας, την οποία πάντα νιώθουμε από εσάς και τη Μητέρα Εκκλησία, ιδιαίτερα τώρα, σε καιρούς δύσκολων δοκιμασιών για τη χώρα μας.
Μαζί με εκατομμύρια Ουκρανούς σε όλο τον κόσμο, σας συγχαίρουμε από καρδιάς για τα γενέθλιά σας. Είθε ο Κύριος να σας χαρίσει καλή υγεία, μακροζωία και ευλογημένα χρόνια διακονίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και σε όλη την Οικουμενική Ορθοδοξία.
Χρόνια πολλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: