e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Η υποδοχή του νέου Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους

Την Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με το Αγιορείτικο Τυπικό, η υποδοχή του νέου Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους, Πρέσβεως ε.τ. κ. Αναστασίου Μητσιάλη.

Η υποδοχή έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, παρουσία της Ιεράς Επιστασίας και των μελών της Ιεράς Κοινότητας. Παρέστησαν ο πρώην Διοικητής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο Αναπληρωτής Διοικητής, κ. Αρίστος Κασμίρογλου, καθώς και οι διοικητές των Δημοσίων Υπηρεσιών του Αγίου Όρους.

Μετά τη Δοξολογία στον ναό του Πρωτάτου, τον νέο Πολιτικό Διοικητή προσφώνησε ο Πρωτεπιστάτης, Γέρων Στέφανος Χιλανδαρινός και αντιφώνησε καταλλήλως ο νέος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους. Ευχαρίστησε τον Πρωτεπιστάτη και τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας για την θερμή υποδοχή και ευχήθηκε καλή συνεργασία, ενώ παράλληλα εξέφρασε τον σεβασμό και την αφοσίωσή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στην κανονική δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται η χερσόνησος του Άθω.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Κοινότητας πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν οι δέουσες προσφωνήσεις και η ανταλλαγή δώρων.

Πηγή: fosfanariou.gr / Φωτορεπορτάζ: Κώστας Τζιβανίδης, Άγιον Όρος















Δεν υπάρχουν σχόλια: