e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Η εθνική επέτειος του 1821 στην πόλη της Ζακύνθου [photos-video]


Το επίκεντρο των λειτουργικών - επετειακών εκδηλώσεων στη Ζάκυνθο, για την 203η επέτειο της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου των Ξένων πόλεως Ζακύνθου, όπου κατ' αρχήν έγινε η Αρχιερατική Λειτουργία για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ακολούθως η Δοξολογία. Προέστη ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπόλιτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος. 
        Ο Σεβ. Ζακύνθου ακολούθως τέλεσε το καθιερωμένο Τρισάγιο στην Στήλη των Πεσόντων,οι δε πολιτικές και σταρατιωτικές Αρχές κατέθεσαν δάφνινα στεφάνια, τιμώντας τους Ήρωες του 1821. 
        Τέλος, ο Ποιμενάρχης παρακολούθησε, μαζί με τους τοπικούς Άρχοντες, την παρέλαση, μπροστά από το Μέγαρο της Αντιπεριφέρειας.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: