e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Κυριακή Ασώτου 2024 στη Μητρόπολη Χαλκηδόνος

Στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Ευφημίας, ο οποίος βρίσκεται στη περιοχή της πολύβουης και περίφημης αγοράς της Χαλκηδόνας, χοροστάστησε κατά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή του Ασώτου, 3 Μαρτίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Το μυστήριο της θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ευγένιος Καρατζάς με τον Ιερολ. Διάκονο της Σειράς κ. Ιερώνυμο. Εκκλησιάστηκαν ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κοινότητας Χαλκηδόνας, πολλοί πιστοί από την περιοχή, αλλά και γύρω απ’ αυτήν, ενώ συμμετείχαν πιστοί από το εξωτερικό οι οποίοι απήγγειλαν την Κυριακή προσευχή στην γλώσσα τους, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την ενότητα της πίστεως. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ δείχνει ιδιαίτερη μέριμνα και πατρική φροντίδα προς τους ομόδοξους αδελφούς μας, οι οποίοι κατοικούν στα όρια της Μητροπόλεως.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τονίζοντας την έννοια της μετανοίας και πώς αυτή μπορεί να μας οδηγήσει στην αγκαλιά του Θεού Πατέρα μέσα από την συγχώρεση και την φιλανθρωπία προς τον συνάνθρωπό μας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε πλούσιο κέρασμα για όλους από την Κοινότητα στο αίθριο του Ιερού Ναού, επιφυλάσσοντας και μια έκπληξη στον επί σειρά ετών Πρόεδρο και νυν Γενικό Γραμματέα της Κοινότητας Χαλκηδόνας, Άρχοντα Χαρτουλάριο κ. Γεώργιο Στεφανόπουλο, ομότιμο καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου-Boğaziçi, προσφέροντάς του μια τούρτα για τα γενέθλια του τα οποία ήταν στις 29 Φεβρουαρίου, ευχόμενοι όλοι μαζί τα έτη του να είναι πολλά.























Δεν υπάρχουν σχόλια: