e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Ο καθηγητής Μαν. Βαρβούνης τιμήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου

Στον πανηγυρίζοντα ναό της Αγίας Αναστασίας της Πατρικίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος Παπαθωμάς, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τίμησε τον Καθηγητή κ. Μανόλη Γερ. Βαρβούνη, Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με την ανώτατη διάκριση της Μητροπόλεως, τον χρυσό σταυρό του αγίου Αντωνίου του Μεγάλου.

Ο Σαμιώτης καθηγητής Μαν. Βαρβούνης τιμήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου

Στην προσφώνησή του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου τόνισε ότι η απόδοση της τιμής εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Ιωβηλαίου των πενήντα ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου (1974-2024) και οφείλεται στις πολλές και σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει ο κ. Βαρβούνης στην Εκκλησία, τόσο ως μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Μητροπόλεως Περιστερίου, όσο και ως μέλος της επιτροπής του εορτασμού του ιωβηλαίου, αλλά και ως μέλος της ανάλογης επιτροπής του Δήμου Περιστερίου, για τον εορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου.

Ο Σαμιώτης καθηγητής Μαν. Βαρβούνης τιμήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου

Μάλιστα ανακοίνωσε ότι όρισε τον κ. Βαρβούνη Διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία θα εγκαινιαστεί προσεχώς από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στο πλαίσιο των εορτασμών του Ιωβηλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: