e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Φ. Σ. "Παρνασσός": Ομιλία Οικουμενικού Πατριάρχου [video]


Την Τετάρτη 17/4/2024, στην επετειακή εκδήλωση του Φ. Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, με αφορμή τα 38 έτη από την εκδημία του αειμνήστου Σουηδού Πρωθυπουργού Ούλωφ Πάλμε, στην κεντρική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος τίμησε τους παρευρισκόμενους με την παρουσία του.

Στο πλαίσιο αυτό της επίσκεψής του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην λαμπρή του ομιλία, αναφέρθηκε στις αρχές και αξίες του εκλιπόντος και κυρίως στο έργο του για το περιβάλλον, την κοινωνική ισότητα, την ειρήνη, καθώς και την εξάλειψη της φτώχειας.

Στον Πατριάρχη απονεμήθηκε ο ηνίοχος, η ανώτατη τιμητική διάκριση από τον Πρόεδρο του Φ.Σ.Π Καθηγητή Βασίλειο Κωνσταντινόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Μάκη Φωκά, καθώς και το ανώτατο τιμητικό δίπλωμα ευαρέσκειας για την ιστορική επίσκεψή του, που ανέγνωσε ο Καθηγητής Νικόλαος Ξεξάκης.

Ο Παναγιότατος Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επέδωσε ως αντίδωρο αναμνηστικό δίσκο με την υπογραφή του. Όπως επεσήμανε με συγκίνηση ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Πρόεδρο και στον Γενικό Γραμματέα του Φιλολογικού Συλλόγου, «εγώ είμαι “Παρνασσός”. Δεν χρειάζεται να ευλογήσω τον Σύλλογο, είμαι και εγώ “Παρνασσός” και είναι ευλογημένος».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: