e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Βανάτο: Γ΄ Νυμφίος 2024, με το Δοξαστικό της Κασσιανής [photos-video]


Δειλινό Μεγάλης Τρίτης, 30ής Απριλίου 2024, στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, εψάλη η ιερά Ακολουθία του Γ΄ Νυμφίου (Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης). Ιερουργός ήταν ο Οικονόμος Σταυροφόρος Ιωάννης Ρένεσης. Εφημέριος Φαγιά και Δράκα, ενώ ο οικείος Εφημέριος ήταν συμπροσευχόμενος. Έψαλαν οι ιεροψάλτες κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης και Σπυρίδων Δρογγίτης, οι οποίοι μάλιστα απέδωσαν ευκατάνυκτα το γνωστό σε όλους Δοξαστικό της Κασσιανής.
        Ο Εφημέριος, π. Παναγιώτης Καποδίστριας, νωρίτερα, εξήγησε τα ιστορικά περί της βυζαντικής ποιήτριας Κασσιανής της Μοναχής και απήγγειλε το Δοξαστικό της, σε ποιητική μεταγραφή του Κωστή Παλαμά.  

































Δεν υπάρχουν σχόλια: